ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Rolls-Royce ще доставя оборудване за френски енергоблокове

26.12.2011

Компанията „Rolls-Royce“ е сключила договор с групата AREVA на цена 250 милиона евро, предвиждащ доставката на технологии и автоматизирани системи за управление на технологични процеси (АСУ ТП) за френските енергоблокове в рамките на програмата за тяхната модернизация. Както се отбелязва, предмет на договора ще бъдат АСУ ТП за блокове с електрическа мощност 1300 MW, общия брой на които във Франция е 20.

„Rolls-Royce“ ще осъществи доставки, в частност за системите за защита и апаратурата за контрол на неутронния поток (АКНП). Компанията ще използва при разработката патентованата технология „Spinline“.

Общо във Франция се експлоатират 58 водо-водни реактора под налягане, групирани в 19 АЕЦ. Строи се един блок с реактор EPR, а за още един такъв блок е взето положително решение.

Действащите реактори са разпределени в три стандартизирани серии: 34 блока с електрическа мощност 900 MW, 20 блока с мощност 1300 MW и четири (като четвъртият е в проект) с мощност 1500 MW.

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари