ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В Южна Корея започва производство на кластери за ОР СУЗ

19.12.2011

Компанията KWN, създадена съвместно от американската «Westinghouse» и «KEPCO Nuclear Fuel» (Южная Корея), обяви за започване на производството на кластери за органите за регулиране СУЗ на реакторите с вода под налягане (PWR).

 

Първата партида ще бъде доставена през февруари следващата година на пети блок АЕЦ “Йонгванг” (Yonggwang) с електрическа мощност 988 MW и реактор PWR.

 

 

Преди започването на производството работниците от KWN са преминали пълен цикъл на обучение и стажуване по работните места в предприятието «Westinghouse Windsor Fuel Components Facility» (САЩ).

 

«KEPCO Nuclear Fuel» доставя гориво и извършва сервизни дейности свързани с него на всички енергоблокове в Южна Корея.

 

Сега в страната се експлоатират 21 ядрени енргоблока. Още пет, съгласно базата данни за енергийни реактори (PRIS) на МААЕ са на етап строителство.

 

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари