ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Иран покани експертите на МААЕ да посетят ядрения обект Арак на 8-ми декември

06.12.2013


 

“Ние получихме покана от Иран да посетим завод в Арак на 8-ми декември”, – се казва в изявлението на генералния директор на МААЕ Юкия Амано.

“Шесторката” (РФ, САЩ, КНР, Великобритания, Франция, Китай и Германия) миналата неделя се договориха с представители на Иран в Женева за мерките по съществено орязване на ядрената програма на Иран в очакване на по-пълно споразумение. В същност, сега Иран се задължи да прекрати обогатяването на уран над 5%, да спре производството на плутоний и центрофуги, да допусне инспекторите на МААЕ на ядрените си обекти.

При тези изходни условия, както заяви ръководителят на Организацията по атомна енергетика на Иран Али Акбар Салехи, страната след постигане на споразумение с “шесторката” по регулиране на ядрения проблем има намерение да увеличи производството на уран , обогатен до 5%.

Източник: РИА Новости

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари