ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Sigma Group a.s. подписа договор с ОАО «Атомэнергомаш» за доставка на помпено оборудване за Ленинградската АЕЦ-2

05.12.2013

     

 

На 3 декември в Москва в рамките на петия международен форум на доставчиците за ядрения отрасъл «АТОМЕКС 2013» беше подписан договор между компаниите Sigma Group a.s. и  ОАО «Атомэнергомаш» за доставка на помпено оборудване за втори блок на Ленинградската АЕЦ-2.

Общата сума на договора е над 1,8 милиона евро. Ще бъдат доставени 4 помпени агрегата за междинния контур на системата за охлаждане и 4 мрежови помпени агрегата със спомагателното оборудване.

“Росатом е един от основните партньори на компанията Sigma. Тези изисквания за безопасност и надеждност на оборудването за АЕЦ, които се предявяват в Русия, дават импулс на нашите конструктори и проектанти да създават все по-ефективни и безопасни помпи. Нашето сътрудничество с Росатом е най-добрата референция за нашата компания и другите чешки фирми на само на руския пазар, но и на пазарите на други държави. Опитът от производството на помпено оборудване за ВВЭР 1200 на Ленинградската АЕЦ-2 ще бъде полезен за нашата компания в случай на победа в конкурса за дострояване на АЕЦ “Темелин” от чешко-руския консорциум МИР 1200, който предлага аналогичен реактор”, – каза директорът по маркетинга на Sigma Group a.s. Мирослав Весели.


Продукцията на компанията Sigma отдавна и добре се котира на руския пазар. През последните 5 години компанията е доставила своя продукция за Нововоронежката, Белоярската, Калининската и Ленинградската АЕЦ.

“Днешният договор е в резултат на открит конкурс и е още едно свидетелство за конкурентната способност на чешките компании от гледна точка на качеството и цената”, – отбеляза заместник търговският директор на ОАО «Атомэнергомаш» Мария Сорокина.

Поръчката е в резултат на победата на ОАО «Атомэнергомаш» в двете конкурсни процедури, проведени от ФГУП «Спецстройсервис»при Спецстрой на Русия.

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 10–12.06.2020, Варна

Последни коментари