ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В Пакистан започва строителството на най-голямата в страната АЕЦ

30.11.2013

 

Премиерът на Пакистан Наваз Шариф съобщи за започване на строителството на най-голямата атомна електроцентрала в страната и обеща да превърне ядрения отрасъл в главен източник на електроенергия, предаде агенция Франс Пресс.

Централата ще бъде построена на крайбрежието на Арабско море, на 40 километра западно от град Карачи. Страната вече има три големи АЕЦ, и властите в Пакистан се надяват, че ядрената енергетика ще се превърне в относително евтино решение на проблема за осигуряване на непрекъснати доставки на електроенергия.

Както съобщава агенцията, Пакистан не е член на договора за неразпространение на ядреното оръжие (ДНРЯО) и не може да участва в търговията с ядрени материали и технологии, затова разчита само на подкрепата на китайските си съседи, които имат намерение да окажат помощ при построяването на АЕЦ.

В съобщението на агенцията се отбелязва, че в дългосрочна перспектива правителството на Пакистан се надява значително да увеличи производството на електроенергия с ядрен произход.

Източник: http://www.seogan.ru/pakistan-zapuskaet-stroitelstvo-krupneiysheiy-v-strane-aes.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари