ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Полша ще обяви конкурс за първата си АЕЦ в началото на 2014 година

20.11.2013

Полша планира да обяви конкурс за избор на технология за първата АЕЦ в страната през първото тримесечие на 2014 година след одобряването на програмите на правителството, съобщи директорът на департамента по ядрена енергетика в министерството на икономиката на Полша Збигнев Кубацкий.

Съгласно плановете на правителството, първата АЕЦ трябва да бъде построена до 2024 година. Общо централите ще бъдат 2 с електрическа мощност по 3000 MW всяка. За оператор на проекта е назначен държавният енергиен концерн Polska Grupa Energetyczna (PGE).

 

 

“Ние се готвим да обявим технологичен конкурс. … Разчитаме, че той ще бъде обявен към края на първото тримесечие на следвашата година, след приемането от правителството на ядрената програма, което ще стане до края на януари”, – каза Кубацкий по време на мероприятието на МААЕ по преговорите за климата проведено във Варшава.

Планира се до 2030 година делът на ядрените генерации на PGE да достигне до 36%. Концернът в момента произвежда около половината от електроенергията в страната.

Източник: РИА Новости

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари