ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Ръководителят на МААЕ обмисля поканата да посети Иран на 11 ноември

08.11.2013

 

 

Ръководителят на МААЕ Юкия Амано обмисля поканата да посети Иран на 11 ноември за обсъждане на въпросите на ядрената програма на тази страна, съобщи във вторник агенция Ройтер, позовавайки се на изявление на международната организация.

По-рано за предполагаемо посещение на ръководителят на МААЕ в Иран съобщаваха иранските СМИ. Ръководителят на Организацията по ядрена енергетика на Иран Али Акбар Салехи заяви, че е предал на Амано поканата и очаква, че то ще бъде прието.

В началото на миналата седмица във Виена се проведоха преговори между представителите на Иран и МААЕ по въпроса за иранската ядрена програма, включително и среща на Амано с заместник министъра на външните работи на Иран Аббас Аракчи. Двете страни оцениха проведените преговори като “продуктивни”.

По-рано експертите изказваха мнение, че за темповете на насърчаване на преговорите може да се съди по това, кой ще възглави делегацията на МААЕ за срещата на 11 ноември.

Източник: РИА Новости

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Бисмут-214 в Полша – въпроси и отговори

На фона на военните действия в Украйна в социалните мрежи и месинджърите се разпространява информация, че след руски удар по военен склад в Хмелницки...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари