ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


«Росатом Оверсиз» е упълномощена относно строителството и експлоатацията на АЕЦ «Аккую» в Турция

30.10.2013


Компанията «Росатом Оверсиз» е определена за упълномощена организация в сферата на строителството и експлоатацията на АЕЦ «Аккую» в Турция.

Съответното разпореждане е подписано от министър-председателя на РФ Дмитрий Медведев, се казва в съобщението на официалния сайт на министерския съвет.

“Документът е внесен от Държавната корпорация “Росатом” на основание Съглашение между правителството на Русия и правителството на Турската Република за сътрудничество в сферата на строителството и експлоатацията на атомната електроцентрала на площадката “Аккую” от 12 май 2010 година”, – се отбелязва в информацията.

В разпореждането се предвижда ЗАО «Росатом Оверсиз» да бъде определена за организация упълномощена от руска страна за реализиране на проектите по съоръжаване на атомни електроцентрали по руски дизайн в чужбина.

Източник: Rosatom.ru

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари