ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В Беларус от 2014 година се въвеждат квоти за ВЕИ

04.11.2013

Беларус от 2014 година въвежда квоти за строителството на електроцентрали, работещи на алтернативни източници на енергия, съобщи първият вицепремиер на републиката Владимир Семашко.

 

 

Той поясни, че инвеститорите са извънредно заинтересовани от построяването в Беларус на алтернативни електроцентрали, защото в съответствие със законодателството министерството на енергетиката е задължено в продължение на 10 години да изкупува енергията им на цена около 0,42 долара за 1 kWh, което почти тройно превишава обичайните цени.

“Ние взехме решение през 2014 година да въведем квоти за строителството на такива източници на електроенергия”, – каза Семашко в сряда в Минск.

Той обясни, че за 2014 година квотата ще бъде 115 MW. От тях 60 MW са отделени предварително за обединението „Белоруснефть“ за построяване на фотоволтаична електроцентрала в Гомелска област в южната част на страната.

Източник: РИА Новости

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 10–12.06.2020, Варна

Последни коментари