ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


ДЕКЛАРАЦИЯ НА БУЛАТОМ И КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ НА БИВШИТЕ ДИРЕКТОРИ НА АЕЦ „КОЗЛОДУЙ“

07.12.2011

 

ДЕКЛАРАЦИЯ НА БУЛАТОМ И КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ НА БИВШИТЕ ДИРЕКТОРИ НА АЕЦ „КОЗЛОДУЙ“

 

Действителността, в която следва да изпълнява своите служебни задължения Изпълнителният директор на АЕЦ „Козлодуй” от днес има своите нови измерения.

Наглото и безпардонно нападение срещу г-н Александър Николов показва, че изявите на скритата престъпност вече нямат респект нито от държавната власт, нито от това, което е дадено официално да се изпълнява от такива хора.

Нашето мнение е, че всъщност това персонално посегателство е посегателство срещу безопасността на атомната централа в Козлодуй.

Обезпечаването на безопасната експлоатация на ядрените съоръжения в АЕЦ „Козлодуй” е не само български проблем – това е проблем, който се наблюдава от всички международни институции, като се започне от Международната агенция за атомна енергия във Виена и се стигне до Европейската комисия.

И ако не искаме след не дълъг период от време отново да ни се обясняват необяснимите „политически” причини за спиране на ядрени съоръжения в България, както това стана за блокове 1-4 в АЕЦ „Козлодуй”, властта в лицето на държавата следва във възможно най-кратки срокове да открие виновните за това деяние, както и да се открият причините за извършването му.

И не на последно място занапред следва да се осигурят съвсем други условия, в които такива личности ще могат безпроблемно да изпълняват своите служебни задължения.

Смятаме, че една бърза и адекватна реакция на властта в създалата се ситуация е повече от необходима, ако България все още иска да запази малкото, което и е останало от експлоатацията на високотехнологичните процеси в нашата държавата.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари