ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Първата АЕЦ във Виетнам ще отговаря на най-високите изисквания за безопасност – Сергей Кириенко

07.12.2011

Сега работите вървят съгласно графика. Правителството на Виетнам планира пуска на първи блок да стане през 2020 година. Две години са необходими за изследване на площадката и проектиране и още пет за самото строителство.

 

От националната асоциация на инженеринговите компании (НАИК)  уточняват:

“Съоръжаването на обекти на ядрената промишленост и енергетиката предявява към нас много тежки изисквания. От нивото на подготовката и квалификацията на персонала, в това число и инженерните специалности, зависи ефективното и безаварийно функциониране на сложните енергийни обекти. Руските инженерингови компании имат голям опит и високо-квалифицирани специалисти, именно затова един от членовете на НАИК заедно с “Росатом” ще направи Технико-икономическата обосновка (ТИО), ще изпълни основния и базовия проект и останалите работи свързани с етапа на проектиране на централата”.

 

От “Росатом” отбелязват, че скоростта не е най-важният показател при строителството на АЕЦ. Много по-важни са надеждността и безопасността.

 

 

Сергей Кириенко, генерален директор на държавната корпорация “Росатом”:

“Ние имаме свой график, но ако възникне въпрос за това, че е нужно да се направи много малък анализ на безопасността на площадката и това действително е необходимо, тогава съгласувано с виетнамската страна можем да извършим някякво преместване на сроковете. И това ще го направим съвършено спокойно. Безопасността е над всичко – ние строим централа, която ще работи минимум 60 години, така че плюс минус една година за строителството в този случай няма никакво значение, щом като става въпрос за гарантиране на безопасността”.

 

  Източник: I38.ru – Телеинформ

 

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари