ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Русия – Украйна – сътрудничество в областта на ядрената и радиационната безопасност

30.09.2013

 

Премиерът на РФ Дмитрий Медведев подписа разпореждане, с което одобрява представеният от Държавната корпорация “Росатом” и предварително обсъден с украинската страна проект за споразумение между правителствата на двете страни “За оперативно оповестяване за ядрена авария и за обмен на информация в областта на ядрената и радиационната безопасност”.

На Росатом е възложено да проведе съвместно с МВнР на РФ преговори с Украйна и след постигане на договореност да подпише документа.

“В случай на възникване на ядрена авария на ядрена установка или при дейности в областта на използването на ядрената енергия за мирни цели на територията на някоя от двете държави, която е довела или може да доведе до трансграничен трансфер на радиоактивни вещества на територията на другата страна, държавата, на чиято територия е станала такава авария, незабавно оповестява другата страна”, – се казва в текста на проекта.

Освен това, в случай, ако една от страните регистрира влошаване на радиационната обстановка, трябва незабавно да информира партньора.

Източник: http://www.atomic-energy.ru/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари