ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Министър Стойнев: Готвим поевтиняване на тока с още 5%

13.09.2013

 

 

Предстои ново поевтиняване на тока и това ще стане само до няколко месеца. Това обяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев пред бтв.

По думите му крайното решение ще бъде взето от комисията регулатор, но министерството изготвя промени, които да дадат възможност за поредно намаляване на цените.

„Ако предложенията, които подготвяме, бъдат приети, има вероятност да намалим цената на тока с още 5%“, заяви Стойнев.

Той не уточни от кога ще влезе в сила новото ценообразуване, но коментира, че желанието му е това да стане след Нова година.

Темата за цената на електроенергията стана отново актуална след оплакванията на потребители, че всъщност не отчитат понижаване в последните си сметки.

Преди ден от ЕРП-тата заявиха, че сметките за ток за бита през август не само не са увеличени, но са се понижили средно с 12 процента в сравнение с август миналата година.

Източник: http://www.cross.bg/stoiinev-toka-tzenata-1375967.html#axzz2ee70Ghvb

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19