ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Драгомир Стойнев: Не могат да се очакват чудеса при държавните предприятия в сферата на енергетиката

12.09.2013

 

Не могат да се очакват чудеса при държавните предприятия в сферата на енергетиката. Там има само проблеми.

Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев при изслушването му в Комисията по икономическа политика и туризъм към Народното събрание в отговор на въпрос на председателя на комисията Алиосман Имамов по повод управлението на държавните фирми, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

Стойнев обясни, че целта на министерството е да се стабилизират държавните фирми в сферата на енергетиката и от тук нататък да бъдат изведени по пътя на печалбата.

„Те бяха обезкървени с едно постановление, според което 80% от дивидента се прибира от държавата. Не останаха пари нито за планови ремонти, нито за инвестиционни проекти”, обясни министърът.

Той посочи, че целта на министерството е да се оставя по-голям свеж ресурс в структуроопределящи предприятия. Целта е тези дружества да бъдат съхранени, преструктурирани и от тях да бъдат отделени изцяло ненужните активи, които само тежат на даденото предприятие.

„Ключово е да се търсят чуждестранни клиенти. Затова основен приоритет на правителството е икономизиране на външната политика. Както за частните предприемачи, така и за държавните фирми, е изключително важно да се търсят клиенти”, отбеляза Драгомир Стойнев.

Източник: http://www.focus-news.net/?id=n1825269

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари