ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Руски спътници ще бъдат оборудвани с френски слънчеви модули

31.08.2013

 

 

На авио-космическия салон МАКС-2013 под Москва е подписано съглашение между ОАО «Корпорация «ВНИИЭМ» и френската компания Saft за доставка на слънчеви модули.

Съгласно договореното, френските производители ще доставят на руската корпорация слънчеви батерии за монтиране на космически апарати. Според изявлението на Давид Масгранджес, ръководител на московското подразделение на Saft, принципното съглашение за сътрудничество между компаниите е било подписано на авио-космическото изложение в Ле Бурже (Франция).

«ВНИИЭМ» разработва и произвежда орбитални спътници, предназначени за научни изследвания, мониторинг на околната среда, а също и за събиране на океанографска и хидрометеорологична информация.

Източник: http://pronedra.ru/alternative/2013/08/29/saft-vniiem/#axzz2dMejDGqu

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари