ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


КНДР е готова да продължи преговорите за прекратяване на ядрената си програма

28.08.2013

 

 

Северна Корея излезе с инициатива за възобновяване на преговорите, насочени за прекратяване на ядрената програма на КНДР. Властите в страната предложиха на Пекин, Вашингтон и Сеул да се проведат четиристранни преговори.

Инициативата на севернокорейското правителство засега не среща подкрепа от САЩ и Китай. Чхве Рен Хе, вицемаршал на Народната армия на КНДР, съобщи предложението за провеждане на преговорите по време на официалното си посещение в Пекин, в качеството на специален представител на Ким Чен Ин.

Обаче от Министерството на външните работи отговориха, че Пхенян не е готов да направи сериозна крачка по пътя за отказване от ядрената си програма и четиристранните преговори, по всяка вероятност, няма да се състоят.

Северна Корея се обяви сама за ядрена държава през 2005 година. След това КНДР направи редица ядрени изпитания, които предизвикаха резки протести от страна на международната общност.

Във връзка с повишаването на напрежението на Корейския полуостров Съветът за Сигурност на ООН поиска от Пхенян да прекрати изпитанията в областта на разработването на ядрено оръжие. През 2009 година КНДР излезе от шест-странните преговори, в които участваха също САЩ, Китай, Русия, Южна Корея и Япония.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари