ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украйна – ЮУАЕЦ – Планово-предупредителният ремонт на трети блок ще продължи 116 денонощия

27.08.2013

 

 

На 17 август трети енергоблок на ЮУАЕЦ е спрян за извършване на капитален планово-предупредителен ремонт (ППР) с продължителност 116 денонощия. 

По време на ППР се планира да се извърши капитален ремонт на реактора, да се извършат технически проверки и капитални ремонти на друго оборудване на блока.

Също така, по време на ППР ще се извърши монтаж и въвеждане в експлоатация на стенда за инспектиране и ремонт на топлоотделящите сборки (ТВС, горивни касети) производство на “Westinghouse.

При преходните процеси за изключване на енергоблока не имало нарушаване на условията и ределите за безопасна експлоатация.

Първи блок на ЮУАЕЦ се намира също в капитален планово-предупредителен ремонт. Оборудването на втори блок работи без забележки в зададения режим.

Радиационният фон на площадката на АЕЦ е в рамките на естествените стойности, които са били регистрирани преди пускането на централата (0,11 μSv/h). Емисиите на радиоактивни вещества в атмосферата не превишават установените норми.

Източник: НАЭК Энергоатом

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари