ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


България – Варна – Експанзия на «Лукойл» във вятърната енергетика

25.08.2013

 

 

Подразделението Lukerg Renew (съвместно предприятие между  «Лукойл-Экоэнерго» и италианската ERG Renew) е получило съгласието на българските анти-монополни органи за сделка по изкупуване на 4 компании, реализиращи проекти за ВяЕЦ в района на Варна.

Става въпрос за закупуването на предприятията UP Bulgaria 4, Mark 1, Mark 2 и Globo Energy. През миналата година съвместното предприятие изкупи вятърна електроцентрала в предградията на Добрич с мощност 40 МW.

Освен това, през 2013 година LUKErg Renew започна да строи централа в района на Тулча, разположена в югоизточната част на Румъния. Осведомени източници оценяват обема на инвестициите за построяване на румънската централа на 135 милиона евро.

Експанзията не е само в България. През юни подразделението придоби 2 вятърни електроцентрали с обща мощност 84 MW от датската Vestas. Стойността на сделката е 126,8 милиона евро. Ръководството на “Лукойл”, между другото, има намерение да развива вятърна енергетика на територията на Русия и Украйна.

http://pronedra.ru/alternative/2013/08/20/lukoil-bolgariya/#axzz2cn4TXU1s

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари