ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Китай – най-високопланинската ВяЕЦ се монтира в Тибет

18.08.2013

 

Според съобщението на Russian.News.Cn, в окръг Нагчу – Тибетски автономен район (Югозападен Китай) се строй най-високопланинската в света вятърна електроцентрала, на която в края на миналата седмица завърши монтажът на първите 5 вятърни генератора. За това съобщават от енергийната корпорация “Годян Лунъюан”, която е най-голямото предприятие за усвояване на вятърната енергия в Китай.

Компанията дава някои подробности за проекта. Новата ВяЕЦ се намира на 4900 метра надморска височина и по този показател няма равна в света. Планира се общо да бъдат монтирани 33 ветрогенератора, всеки с мощност по 1,5 MW. Лопатките на роторите им са с дължина 96 метра, а общата инсталирана мощност на централата ще достигне до 49,5 MW.

Работата по съоръжаването на първата в Тибет ВяЕЦ продължава. Тя ще изиграе важна роля за по-нататъшното осигуряване с електроенергия на окръг Нагчу, съобщават още от компанията.

 

 

Съгласно отчета на компанията “Годян Лунъюан” за миналата година тя е имала действащи ВяЕЦ с обща мощност 10,544 GW. По този показател тя е лидер не само в Китай, а даже в цяла Азия.

Източник: http://www.bellona.ru/news/news_2013/1376301120.14

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари