ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Индия – Върховият съд е излязъл с компромисно решение относно протестите на АЕЦ “Куданкулам”

07.08.2013

 

 

Върховният съд е постановил, че правителството на щата Тамил Наду е длъжно да прекрати съдебното преследване срещу активистите, призоваващи за закриване на АЕЦ “Куданкулам”. Това съобщава NDTV.

Същевременно, съдът се е отказал да вземе решение за забраната за експлоатация на централата.

Съдът счита, че след възстановяване на нормалната обстановка в района на електроцентралата трябва да се наблегне на образованието на местните жители и на разясняване на важността на проекта за индийската икономика.

Движението PMANE, което организира протестните акции срещу строителството и пускането в експлоатация на АЕЦ “Куданкулам”, приветства решението на съда в частта относно прекратяването на съдебното преследване.

Осведомен източник е съобщил на журналистите, че не е изключено “Куданкулам да бъде заплашена от нови съдебни искове от страна на активистите, организиращи протестите”.

Източник: РИА Новости

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари