ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Спешна кръгла маса за енергетиката ще бъде организирана до дни от двата синдиката

30.07.2013

 

 Спешна кръгла маса за енергетиката ще бъде организирана до дни от двата синдиката. Това каза пред журналисти лидерът на КТ „Подкрепа” Константин Тренчев след среща с парламентарната група на ГЕРБ, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

„ГЕРБ споделиха нашето общо притеснение, че енергетиката е в състояние на колапс, на свободно падане, за което предупреждаваме от много време. Одобряват идеята да се опитаме под егидата на двата синдиката да се направи спешна кръгла маса с парламентарно представените политически сили на експертно ниво, да се поканят и енергийни експерти, асоциации. Да се опитаме да сложим всички карти на масата, защото това е изключително важен сектор, който агонизира и ако продължава да се разпада така, ще повлече цялата икономика”, посочи Тренчев.

 По повод срещата между синдикатите и депутатите от ГЕРБ Тренчев обясни, че от ГЕРБ са се интересували които теми са най-важни за синдикатите, за да направят своята преценка какво могат и какво не могат да подкрепят.

Източник: http://www.focus-news.net/?id=n1811131

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари