ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Проекта АЕЦ “Белене” трябва да се рестартира максимално бързо – изявление на Ивайло Калфин, кандидат за президент на БСП

03.09.2011

Кандидатът за президент на БСП Ивайло Калфин представи в Плевен предизборния си сайт, който стартира днес. Според Калфин целта е в него да има максимум информация, обясни самият кандидат за държавен глава пред журналистите на специална пресконференция в конферентната зала на хотел “Ростов”.

Специално внимание Калфин отдели на проекта АЕЦ “Белене”. “От статегическа гледна точка на България е нужна АЕЦ “Белене”, а проекта трябва максимално бързо да се рестартира”.

Според него, централата от стратегическа гледна точка е необходима на България, а проектът трябва да се рестартира максимално бързо. По този начин страната ще запази водещото си място на производител на електроенергия на Балканския полуостров.

Изграждането на АЕЦ “Белене” ще осигури втори цикъл на живота на ядрената ни енергетика, като през това време се работи за развитие на нови електроенергийни източници след 30-40 години.

Той беше категоричен, че “колкото по-късно се започне строежът на централата, толкова той би бил по-безсмислен”. Също така, че вече 2 години правителството на Бойко Борисов „замотава“ проблемите по проекта, няма достатъчна политическа воля и яснота дали да се строи.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари