ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Втори енергоблок на най-старата АЕЦ във Франция е включен след отстраняване на неизправността

05.07.2013

 

 

Втори блок на най-старата във Франция АЕЦ „Фессенхайм“ (департамент Горен Рейн) вчера възобнови работа след отстраняване на неизправност в управлението на помпа в първи контур за охлаждане на реактора, съобщи Франс Пресс позовавайки се на съобщение на оператора на централата енергийната компания EDF.

Във вторник сработи аварийната защита вследствие на повреда на помпа в охлаждането на първи контур. Експертите са установили, че причината за спирането е неизправност на едно от релетата, което е било сменено.

Сега втори блок на АЕЦ “Фассенхайм”, работи на номинална мощност. Първи енергоблок е спрян за ППР още през април.

Затварянето на АЕЦ “Фассенхайм”, която е връстница на авариралата японска АЕЦ “Фукушима-1”, беше едно от предизборните обещания на президента на Франция Франсуа Олланд. Тогава той заяви, че централата трябва да прекрати работа през 2016 година, но СМИ се съмняват в реалността на тези срокове.

Източник: РИА Новости

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари