ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Иран скоро ще предаде на МААЕ списък на площадките за нови АЕЦ – ехо от Конференцията

04.07.2013

 

Иран скоро може да предаде в МААЕ списък на избраните площадки за построяване на нови АЕЦ, заяви пред журналистите ръководителят на организацията по ядрена енергия на Иран и на иранската делегация на конференцията на МААЕ и на форума „Атомэкспо-2013″ Ферейдун Аббаси-Давани.

 

 

“Ние се занимаваме с това, търсим места за построяването на допълнителни централи на територията на страната. В близко бъдеще ще предадем съответната информация и географските характеристики на тези места на разположение на МААЕ”, – каза той.

Ръководителят на иранската делегация на Конференцията на МААЕ припомни, че Иран нееднократно съобщаваше за плановете за разширяване на АЕЦ “Бушер” и отбеляза, че на тази площадка се планира построяването на още три енергоблока. Той също подчерта, че Иран има много добро сътрудничество с Росатом.

“Ние се надяваме, че в бъдеще в областта на строителството на нови блокове ще успеем да разширим сътрудничеството си”, – заяви Ферейдун Аббаси-Давани.

Източник: РИА Новости

 

Б.Р. Всъщност той уточни: “Ние имаме един работещ блок. В перспектива е построяването на още два нови блока”, – и поясни, че след завършването им ще се обсъжда възможността за построяване на още един.

“Ние имаме добро сътрудничество с корпорацията “Росатом” и се надяваме, че за построяването на новите блокове ще разширяваме това сътрудничество”.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари