ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Драгомир Стойнев: Нямам притеснения за вето на президента върху Закона за енергетиката

29.06.2013

 

 

Нямам притеснения за вето на президента върху Закона за енергетиката. Това заяви пред журналисти в парламента министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев след приемането на второ четене на промени в Закона за енергетиката, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Според министъра държавният глава трябва да се запознае подробно със законопроекта и със самия модел. „Не вярвам, че президентът ще работи против интереса на българския народ”, коментира Стойнев.

 На въпрос – кога крайният потребител ще усети промените в Закона за енергетиката министърът отговори: „Когато законът бъде публикуван, когато няма вето на президента. Тогава ДКЕВР ще обяви тарифите за крайните потребители в зависимост от региона, в който живеят и в зависимост от политиката спрямо електроразпределителните дружества”.

 По повод промените в закона министърът заяви, че в министерството са правили нужните сметки и смятат, че ще се балансира системата.

Източник: http://www.focus-news.net/?id=n1799859

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19