ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Синдикатите и АЕЦ постигнаха консенсус

24.11.2011

 

 

По информация на http://www.kozloduy-bg.info/index.php?p=news&aid=5855

 

Владимир Владимиров е преизбран за председател на секция „Първа атомна електроцентрала“ (ПАЕ) на профсъюз на атомните енергетици към конфедерация на труда КТ „Подкрепа”.

 

Председателят и останалият управленски състав на синдикалната организация се избират на всеки четири години. Синдикалната секция „Първа атомна електроцентрала“ (ПАЕ) има около 1300 членове и е най-многобройна от синдикалните организация действащи на територията на предприятията в Козлодуй.

 

В конкретни искания към ръководството на АЕЦ „Козлодуй“ е постигнат консенсус за преразпределение на фонд работна заплата.

 

Според проведения диалог и последвалата договореност основното месечно възнаграждение на всички работещи в АЕЦ „Козлодуй“ се повишава с пет процента от началото на ноември.

 

В общи линии двете страни са договаряли съотношението на основното заплащане и допълнителните добавки. Според Колективния трудов договор тази зависимост е била нарушена и се е наложило предоговарянето. Реално преразпределението на фонда не увеличава размера на заплата.

 

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари