ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


AREVA няма намерение да съкращава хора от френските си предприятия

24.11.2011

Групата AREVA категорично отхвърли появилите се в западната преса твърдения за скорошно съкращаване на числеността на персонала на групата във Франция.

 

 

“AREVA категорично опровергава информацията в съобщението на агенция Франс-прес (AFP)във връзка със съкращаването на работни места във Франция”, – съобщава в кратко изявление AREVA на сайта си.

 

По-рано AFP съобщи, че AREVA ще съкрати 2700-2900 човека, включително над 1000 души от френските предприятия на групата. Предполагаше се, че това ще бъде направено в рамките на стратегическия план за икономии, минимум по 500 милиона евро всяка година.

 

В съобщенията на агенцията също се отбелязва, че AREVA ще ореже инвестициите до 2016 година с 40% и  ще продаде част от активите си, включително 26% от акциите в миннодобивната група „Eramet“.

 

Министъра на промишлеността на Франция Ерик Бессон потвърди за журналистите, че не се планират съкращения във френските предприятия на AREVA.

 

В същото време няма никакви официални коментари от страна на групата свързани с евентуални съкращения на персонал от обектите в Германия, обаче по неофициални данни очакваните съкращения са на около 1300 човека.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари