ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Росатом и Сбербанк на Русия подписаха споразумение за сътрудничество в областта на международните пазари

24.06.2013

На 21 Юни 2013 в Санкт Петербург на XVII-ия Международен икономически форум Росатом и Сбербанк на Русия подписаха споразумение, което установява приоритетни области на сътрудничество и взаимодействие по нови проекти за страните.

От името на Росатом документът бе подписан от генералния директор Сергей Кириенко, а от името на Сбербанк на Русия бе подписан от председателя на Управителния съвет и Главен изпълнителен директор Герман Греф.

Според документа, страните изразяват интереса си за развитието и укрепването на сътрудничеството във финансирането на отвъдморските проекти на Росатом; финансиране за износ и внос на дейности, включително с покритие от агенцията за експортно застраховане на Русия EXIAR; прилагане на състоянието на най-съвременни банкови технологии за управление на финансовите ресурси и продукти, които са разработени в рамките на управлението на ликвидността както в Русия, така и взимайки предвид свързаните банки в мрежата Сбербанк.

Страните изразиха увереност, че изпълнението на съвместни проекти в рамките на настоящото споразумение ще улесни решаването на глобалните задачи на развитието на ядрената индустрия.

„Росатом и Сбербанк на Русия са стратегически партньори в продължение на много години. В рамките на глобалната експанзия на международния пазар и на двете групи за сътрудничество в областта на международния пазар е естествено продължаването на утвърдени взаимноизгодни отношения. Това напълно отразява стратегията на Групата Сбербанк в подкрепа на бизнеса на нашите клиенти чрез максимално ефективни финансови инструменти във всички страни и региони на нашето присъствие „, – отбелязва Герман Греф.

Сергей Кириенко заявява: „Росатом стартира мащабна програма за глобализация, предназначена да разшири присъствието на Росатом в международните пазари. Сътрудничеството с най-големите банки както в Русия, така и в чужбина е един от най-важните фактори за успешното изпълнение на мащабните проекти на Росатом и развитието на ядрената индустрия като цяло. Ето защо, нашето партньорство с водещата банка на Русия е от стратегически характер и в дългосрочен план, включително в рамките на международните пазари „.

За справка:

Rusatom Overseas АД е дъщерно дружество на Държавната корпорация за атомна енергия “Росатом”. Тя е създадена с цел насърчаване на руските ядрени технологии на световните пазари.
Rusatom Overseas действа като интегратор на комплексните решения на Росатом в строителството на АЕЦ. Както и отговоря за световната промоция на технологиите на Росатом, включително тези в областта на традиционните и алтернативни източници на енергия, както и радиационните технологии.

Освен това, компанията създава световна мрежа от маркетингови офиси Росатом.
http://www.rosatom.ru/rusatom_overseas

Държавната корпорация за атомна енергия Росатом включва повече от 250 предприятия и научни институти, включително всички граждански ядрени компании в Русия, научноизследователските организации и единственият в света граждански флот с ядрена тяга. Росатом е лидер на световния пазар на ядрени технологии. В момента Росатом реализира проекти за изграждане на 28 ядрени блокове, включително 19 извън Русия.

www.rosatom.ru

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 10–12.06.2020, Варна

Последни коментари