ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Драгомир Стойнев: Няма да се съобразявам с никакви кръгове

24.06.2013

 

Няма да се съобразявам с никакви кръгове и ще се опитам да направя една реформа, която е било необходимо да бъде направена през последните години. Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев в предаването „Неделя 150” на БНР.

 Той изрази съжаление, че може би не е имало политическа воля за това до този момент. С последните промени в Закона за енергетиката и Закона за енергията от възстановяеми енергийни източници ще се даде възможност на НЕК да изкупува приоритетно електрическа енергия от тези централи, които произвеждат най-евтиния ток.

 Драгомир Стойнев подчерта, че досега се е водила политика, в която НЕК да изкупува скъпата енергия приоритетно и най-накрая да я допълват с евтината от АЕЦ „Козлодуй” и ТЕЦ „Марица изток 2”, които са държавни предприятия. „Това за мен е изцяло неприемливо“, категоричен беше министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

Източник: http://www.focus-news.net/?id=n1797840

Tags: ,

One Response to Драгомир Стойнев: Няма да се съобразявам с никакви кръгове

  1. az on 24.06.2013 at 21:35

    Уважаеми, г-н Стойнев кога ще смените тази герберска грешка Валентин Николов този некадърен простак? Какво ще каже за Дарик радио боклука мръсен ? Моля Ви направете нещо разумно !!!!

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19