ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


САЩ – АЕЦ “Сан-Онофре” – сагата свърши

21.06.2013

Компанията „Southern California Edison“ (SCE), експлоатираща АЕЦ „Сан-Онофре“, официално съобщи решението си за окончателно извеждане от експлоатация на втори и трети блок на централата.

 

 

В съобщението на компанията, датирано от 7 юни 2013 година, се цитират думите на Тед Кравер (Ted Craver), председател и главен изпълнителен директор на „Edison International“ – компанията собственик на SCE.

“АЕЦ обезпечаваше с електроенергия този регион повече от 40 години, но ние стигнахме до извода, че да се запази неизвестността относно възможното възобновяване на работата на централата не е добро решение за нашите клиенти, нашите инвеститори, а също и за възможността за дългосрочно планиране на нуждите от електроенергия в региона”, – заявява Кравер.

Двата блока са спрени от януари 2012 година. Втори блок беше спрян на 9 януари 2012 година за ППР. А трети блок беше спрян на 31 януари , след като операторът на централата алармира за множество дефекти в топлообменните тръби на парогенераторите производство на „Mitsubishi Heavy Industries“ (MHI).

Два ПГ производство на MHI са били монтирани на втори блок през 2009 година и още два на трети блок през 2010 година.

В съобщението на компанията се отбелязва, че за SCE и клиентите и би било неикономично да понасят дългосрочни загуби при условие, че няма яснота за възможното връщане на втори блок на централата на номинална мощност. Освен това компанията е изразходвала определени парични ресурси за подържане на централата в готовност за рестартиране на блоковете.

При създалите се условия SCE счита, че е по-добре да фокусира усилията си за планиране на замяната на производствените мощности и модернизацията на преносните мрежи, с цел за повишаване на надеждността им.

Президентът на SCE Рон Лицинджер (Ron Litzinger) казва: “Ние считаме, че нашето решение за окончателното извеждане на АЕЦ от експлоатация ще ни позволи да отстраним неопределеността и ще ни помогне да въведем ред в планирането на бъдещето на енергетиката в Калифорния”.

Той напомни,че компанията е работила с калифорнийският независим системен оператор, калифорнийската енергийна комисия и калифорнийската комунална комисия по въпросите за планиране на потребностите на Южна Калифорния от електроенергия и ще продължава да го прави.

Във връзка с плана за извеждане от експлоатация в централата се очаква съкращение на персонала от 1500 до около 400 души, в съответствие на одобрения от регулатора щат. Основната вълна от съкращения, както се очаква, ще бъде още през тази година.

Напомняме, че по-рано от централата бяха съкратени около 700 работници и служители.

SCE има намерение да предяви съдебен иск към „Mitsubishi Heavy Industries“, доставчик на парогенераторите за замяна, а също така очаква да получи компенсация по съответните застрахователни договори.

Източник: AtomInfo.Ru

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари