ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Заседание на Съвета на Управляващите на МААЕ, 17-18.11.2011 г.

21.11.2011

На 17 и 18 ноември 2011 г. в Централния офис на МААЕ във Виена се проведе редовното заседание на Съвета на Управляващите (СУ) на МААЕ.

 

35-те страни-членки приеха доклада на Генералния директор по програмата за Техническо развитие на международната агенция за 2012 – 2013 г., изпълнението на Плана за действие след аварията във Фукушима (приет на последната 55-та Генерална конференция на МААЕ през септември 2011 г.) и приложението на Споразумението по Гаранциите към Договора за неразпространение на ядреното оръжие в КНДР, Иран и Сирия.

 

Относно Иран СУ прие резолюция, внесена от САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Русия и Китай. България се присъедини като съавтор на резолюцията. В нея се настоява Иран да изпълни в пълен обем и без забавяне своите международни задължения, произтичащи от съответните резолюции на СС на ООН и от решенията на СУ на МААЕ и за интензивен диалог на съответните ирански власти с международната агенция.

 

Източник АЯР, 21 ноември 2011

 http://www.bnra.bg/bg/news/20111121

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари