ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Турция не се отказва от развиването на ядрената енергетика

21.11.2011

Турция има намерение да използва всички начини за производство на електроенергия в страната и разглежда възможностите за развитие на ядрената енергетика. Това съобщава вестник Sabah по повод изказването на министър-председателя Реджеп Тайип Ердоган на Черноморския енергиен форум.

“Целта на Турция е да влезе в списъка на десетте най-развити икономики в света до 2023 година, за което ние ще развиваме в страната ядрената енергетика” – казва Ердоган. Според думите на министър-председателя, в плана за развитието на ядрената енергетика основно внимание ще се обърне на въпросите на безопасността.

 

По-рано ръководителят на Върховния съвет на Иран по правата на човека Мохаммад Джавад Лариджани, възглавяващ иранския Институт по физика и математика, каза в интервю за журналистите, че Иран е готов да сподели ядрените си технологии със съседните страни и, в частност предлага на Турция помощ при строителството на АЕЦ.

 

В отговор на това предложение министърът на енергетиката и природните ресурси на Турция Танер Йълдъз заяви, че Турция няма никакви планове за ядрено сътрудничество с Иран.

 

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари