ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В Китай цената на блоковете с АР-1000 продължава да расте

20.11.2011

Изменението на курса на юана доведе до ръст на доларовата стойност на строителството на блокове с реактори АР-1000 в КНР.

 

 

Получените по-рано оценки за стойността на строителството на серия блокове с клонинги на АР-1000, което трябва да бъде осъществено след въвеждане в експлоатация на първите четири блока с тези реактори, вече не са верни, заявява Chen Zhaobo, глава на експертния съвет н компанията SNPTC, създадена в Китай за локализация на технологии АР-1000.

 

По-рано се считаше, че серията от блокове-клонинги ще бъде построена на цена 1600 долара за инсталиран киловат. Сега тази цена се е увеличила с около 30 %.

 

Китайският управник съобщава също и текущите официални оценки за цената на строежа на първите четири блока с АР-1000 в КНР. Те достигат вече до 2500 долара за инсталиран киловат.

 

Чен Чжаобо потвърждава, че стойността на блоковете с АР-1000 расте и може да продължи да расте. Той обяснява това явление с изменението на курса на юана спрямо долара.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари