ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Япония – префектура Фукушима – тренировъчен център по бързо реагиране

27.05.2013

 

 

Международната агенция по атомна енергия (МААЕ) в понеделник открива в японската префектура Фукушима специален тренировъчен център за бързо реагиране при възможни аварии на АЕЦ, – съобщават властите на префектурата.

Три пъти в годината в този център ще се провеждат четири-седмични тренировъчни сесии не само за стажанти от Япония, но и за чуждестранни специалисти.

Първите такива “курсове за екстрено реагиране” започват още през следващата седмица – в тях ще участват 40 души от 18 държави по света. В рамките на обучението специалисти на МААЕ ще проведат също инструктаж по измерване на нивото на радиацията около АЕЦ “Фукушима-1”, а също и по вземане на проби и анализ на почвата в близост до централата.

Според думите на губернатора на префектурата Фукушима Юхеи Сато, работата на центъра ще внесе сериозен принос в развитието на “двустранното сътрудничество между префектурата и МААЕ”.

Източник: ИТАР-ТАСС

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари