ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Лиляна Павлова: Проблемите в енергетиката не са натрупани в последните няколко години, а са натрупани в последни 15 – 20 години

24.05.2013

 

Проблемите в енергетиката не са натрупани в последните няколко години, а са натрупани в последни 15 – 20 години. Това каза Лиляна Павлова народен представител от ПП ГЕРБ в предаването „Денят започва” по БНТ. Вчера в парламента отново беше изместен фокусът на дебата, за да се оправдаят бъдещите действия в енергетиката. Там трябва да се вземат мерки за оптимизиране на бюджетите на предприятията, обясни Павлова.

 По думите й, проблемът в енергетиката е и в дългосрочно сключените договори, които предвиждат изкупуване на електроенергия на много висока цена, което увеличава цената за крайния потребител. „Договорите са сключени по начин, по който ще е трудно на всяко едно ново правителство да ги предоговори”, обясни Павлова.

 „Проблемът е, че 2010 година падат инвестициите за изграждане на съоръжения за ВЕИ, което предизвиква голям наплив в областта. Това предизвиква присъединяване на над 1000 мегавата, при предвидени 600 мегавата”, посочи народният представител от БСП Петър Чобанов.

 Нашите намерения са да посочим бързи мерки, които да стабилизират ситуацията и да прекратят един взрив на социално напрежение. Вчера предложихме непрекъснат контакт с Министерство на икономиката, енергетиката и туризма и ДКЕВР за изготвяне и приемане на законодателни промени за методиката, която не е справедлива към крайния потребител. Предлагаме и увеличение на кръга енергийни помощи, които се предлагат“, обясни Чобанов.

 За дейността на правителството и вчерашното заседание Чобанов каза: „Трябва да се формира първо правителство и тогава ще видим кой каква роля има. Това, че ГЕРБ е в изолация се дължи на тяхното управление. Правителството ще е програмно, с ясно определени приоритети. Всеки депутат в Пленарна зала има право да гласува”.

http://www.focus-news.net/?id=n1786286

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари