ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


МААЕ – Юкия Амано – Следфукушимските системи за безопасност на Калининската АЕЦ работят отлично

25.05.2013

 

 

“За мен беше полезно да видя съвършено нова руска атомна електроцентрала, имам предвид четвърти блок, а също и блоковете строени през 80-те години. Искам да кажа, че четвърти енергоблок е много съвременен, на него са монтирани много модерни системи за безопасност. Допълнително впечатлява наличието на голямо количество дизелгенератори и помпени агрегати (следфукушимски системи). Ние не само ги видяхме, но и ги пуснахме в действие. Те стартираха много леко и заработиха така добре, както например, моят личен автомобил”, – каза Амано.

Ръководителят на МААЕ по време на посещението в КалАЕЦ на 18 май посети БЩУ на четвърти блок, огледа редица системи и новото оборудване. Беше и на риболов в язовира за охлаждане на АЕЦ, където го почерпиха с риба (уха).

 

 

“Ние се срещнахме и общувахме както с местното население, така и с работниците от централата. Общуването се оказа много приятно. Ще кажа честно, хареса ми всичко и рибата и водката”, – отбеляза той.

Източник: РИА Новости

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари