ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Марин Райков: Общото финансово състояние на АЕЦ „Козлодуй” е задоволително

23.05.2013

Общото финансово състояние на АЕЦ „Козлодуй” е задоволително, бих казал положително. Това каза министър-председателят Марин Райков на изслушването в парламента, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „2011 г. имаме реално погледнато печалба от 114 милиона лева, 2012 г. – 146 милиона лева. Има градация нагоре и тази тенденция продължава и в първото тримесечие на годината”, заяви още Райков.

 „Отстраняването на ръководителя на БЕХ не може да бъде единствено и само на основата на подозрение. Прокуратурата върши своята работа по активен начин. На този етап на развитие нямаме достатъчно основание и данни, за да вземем решение по въпроса за неговото отстраняване. Не е правителството, което отнема достъпа до класифицирана информация”, посочи Марин Райков. „Той е един изключителен специалист и е един от нашите свидетели по делото, свързано с АЕЦ „Белене”. За мен лично неговото отстраняване ще има изключително негативен ефект. Принуден съм да бъда много внимателен, анализирайки това, което казва прокуратурата”, каза още премиерът.

 Депутатът от ДПС Делян Пеевски каза, че състоянието в енергетиката не се е направило в последните 20 години, а е такова от четири години. „Въпросът ми е защо не освободихте Михаил Андонов, който е виновен и за фалита на НЕК, и на БЕХ с нещата, които се случват в момента? Той е разследван, защо не му е отнет достъпът до класифицирана информация”, попита Пеевски.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари