ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Проектът за резолюция на “шесторката” за Иран е приет от МААЕ

19.11.2011

Съвета на управляващите на МААЕ в петък прие проекта за резолюция за Иран, който беше подготвен от “шесторката” международни посредници.

 

За приемане на резолюцията са гласували представителите на 32 страни от 35, представени в Съвета на управляващите. Куба и Еквадор са гласували против, а представителя на Индонезия се е въздържал.

 

Проекта за резолюция беше подготвен от “шесторката” международни посредници за решаване на въпросите по “иранското ядрено досие”, в която влизат Русия, САЩ, Великобритания, Франция, Китай (постоянни членове на Съвета за сигурност на ООН) и Германия.

 

В подготовката на резолюцията са участвали още 12 страни – Австралия, Белгия, БЪЛГАРИЯ, Италия, Канада, Нидерландия, Португалия, Сингапур, Унгария, Чехия, Швеция и Япония.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари