ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Съглашението за нулев отказ на горивото за АЕЦ може да бъде подписано на Атомекспо-2013

21.05.2013

 

 Международно съглашение за постигане на нулев отказ на ядреното гориво за АЕЦ по руски дизайн е възможно да бъде подписано по време на форума “Атомекспо-2013”, който ще се проведе в края на юни тази година в Санкт Петербург, съобщи за РИА Новости източник, запознат със ситуацията.

“Работните процедури по този проект още продължават. Подписването му се разглежда в рамките на форума “Атомекспо”, – казва той.

 

По-рано имаше съобщение, че изпълняващия длъжността президент на НАЭК „Энергоатом“ Виссарион Ким е подписал меморандум за съвместни действия за достигане на нулев отказ на ядреното гориво между ОАО „ТВЭЛ“ (РФ), НАЭК „Энергоатом“, АЕЦ „Козлодуй“ (България) и ЧЕЗ (Чехия). От руска страна меморандумът беше подписан от президента на ОАО „ТВЭЛ“ Юрий Оленин.

Изпълнителният директор по ядрена и радиационна безопасност и научно-техническа поддръжка на НАЭК „Энергоатом“ Наталья Шумкова уточни, че подписването на този меморандум автоматично анулира действието на трите двустранни меморандума, подписани по-рано от компанията „ТВЭЛ“ с НАЭК „Энергоатом“, АЕЦ „Козлодуй“ и компанията ЧЕЗ.

Източник: РИА Новости

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари