ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


МААЕ – официално посещение на Юкия Амано в Русия

18.05.2013

 

Генералният директор на Международната агенция по атомна енергия (МААЕ) пристигна на 16 май на официално посещение в Русия.

 

 

По време на петдневното пребиваване в РФ ръководителят на МААЕ ще обсъди проблемите на неразпространяването на ядреното оръжие и развитието на ядрената енергетика с руските ръководители и щеучаства в международния форум на операторите на АЕЦ (WANO).

На 17 май генералният директор на МААЕ имаше среща с ръководителят на Администрацията на президент на РФ Сергей Иванов и вице-премиерът Дмитрий Рогозин. В “Росатом” имаше среща с Сергей Кириенко и други ръководители на Държавната Корпорация. В Московския държавен институт по международни отношения (МГИМО) Амано прочете лекция пред студентите.

Днес, 18 май генералният директор на МААЕ планира да посети Обединения институт за ядрени изследвания (ОИАИ) в подмосковската Дубна, а след това Калининската АЕЦ в Тверска област. Там руските ядрени енергетици имат намерение да покажат, в частност, оборудване разработено с отчитане на уроците от аварията на АЕЦ “Фукушима-1”.

През последния ден на посещението си, 20 май, Юкия Амано ще направи изказване на пленарната сесия на Генералната асамблея на Световната асоциация на операторите на АЕЦ (WANO), която се провежда в московския Експоцентър.

Програмата на ръководителя на МААЕ предвижда също и посещение в Министерството на външните работи на РФ.

Източник: ИТАР-ТАСС

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари