ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Русия – Смоленска АЕЦ – повторна мисия OSART

16.05.2013

 

 

От 13 до 17 май в Смоленската АЕЦ се провежда повторна мисия OSART на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ). Това важно мероприятие в областта на използването на ядрената енергия се практикува от държавите-членки на МААЕ по целия свят.

През 2011 година на Смоленската АЕЦ по искане на правителството на РФ се извърши мащабна проверка на надеждността на работата и опитът в експлоатацията на ядрените енергоблокове в съответствие с международните стандарти. Наред с показаните най-добри практики, експертите направиха препоръки за по-нататъшно усъвършенстване на работата на централата.

Смоленската АЕЦ използва тези препоръки за създаване на ред и унифициране на системите за управление и експлоатационна безопасност и е готова да ги представи на експертите.

“Посещението на експертите в рамките на повторната мисия OSART ще способства за по-нататъшното повишаване на нивото на експлоатация на нашите енергоблокове, усъвършенстването на процеса на управление, практическото достигане на по-високо ниво на развитие на атомната електроцентрала”, – е уверен заместник главния инженер на Смоленската АЕЦ Николай Добряев.

В състава на групата влизат: ръководителят на секцията по експлоатационна безопасност на МААЕ Мирослав Липар (Словакия),

старши-експертът на МААЕ по експлоатационна безопасност Габор Вамош (Унгария), който беше ръководител на OSART мисията в края на миналата година на АЕЦ “Козлодуй” – б.р.,и инженерът по опит в експлоатацията на АЕЦ “Рингхалс” Ян Семгорд (Швеция).

Източник: Центр общественной информации Смоленской АЭС

Tags: , ,

One Response to Русия – Смоленска АЕЦ – повторна мисия OSART

  1. Росен on 16.05.2013 at 17:44

    В АЕЦ Смоленск се експлоатират 3 реактора тип РБМК, всеки с електрическа мощност 1000МВ.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари