ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Иран изразява готовност за продължаване на преговорите по ядрената му програма

29.04.2013

 

Иран, в четвъртък, изрази готовност да продължи преговорите с “шесторката” от международни посредници, която на последните преговори в Казахстан беше представяна от ръководителката на дипломацията на ЕС Катрин Ащън, съобщава агенция Ройтер позовавайки се на изявление на ирански представител.

 “Ние чакаме, кога лейди Ащън ще позвъни на доктор (секретар на Висшия съвет за национална сигурност на Иран) Саид Джалили, а доктор Джалили, от своя страна, е готов да вдигне телефона”, – заявява заместникът на Джалили, Али Багхери (Ali Bagheri).

Срещата на високопоставените представители на “шесторката” от международни посредници (Русия, САЩ, Китай, Франция, Великобритания и Германия) с Техеран се проведе в Казахстан на 4-6 април. Следващият рунд от преговорите се планира за 15 май във Виена.

Техеран заявява, че ядрената му програма е насочена изключително за удовлетворяване на потребностите на страната от електроенергия. Обаче, САЩ, редица други западни държави и Израел го подозират в разработването на ядрено оръжие под прикритието на мирния атом.

Източник: РИА Новости

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари