ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


ДП РАО – Приемане на „исторически” РАО

29.04.2013

 

На 24 и 25 април 2013 г. СП „ПХРАО – Нови хан“ изпълни договор за приемане на спряна от употреба гама-облъчвателна уредба (ГОУ) от Добруджанския земеделски институт (ДЗИ)  в гр. Добрич. ДЗИ е един от обектите на специалната програма на Държавното предприятие за приемане на РАО от минали практики.

 

 

Проектът се финансира от Министерство на енергетиката на САЩ в рамките на Инициативата за намаляване на радиологичната заплаха в глобален мащаб.

 

 

Задачата беше изпълнена съгласно изричните указания на Агенцията за ядрено регулиране за осигуряване на радиационната безопасност и физическата защита на дейностите по демонтажа, изтеглянето извън сградата, натоварването на специализираното транспортно средство на ДП РАО и транспорта.

 

 

Превозът от гр. Добрич до СП „ПХРАО – Нови хан“ беше осъществен с пилотиращи автомобили на регионалните структури на полицията и гражданската защита.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Отворено писмо – Помогнете на Дневен център “Дъга” за деца-аутисти

Преди около 2 години под мотото “Подай ръка на различните деца” стартира кампания на инициативен комитет към Асоциация Аутизъм за набиране на средства за...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

50 години българска атомна енергетика – средношколска конференция

Последни коментари