ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Започва консервацията на оборудването на АЕЦ “Куданкулам” поради отсрочването на пускането на първи блок

17.11.2011

 

 

Индийските специалисти започнаха консервирането на оборудването на АЕЦ “Куданкулам”, която се строи по руски проект в южния индийски щат  Тамилнад, във връзка с отсрочването на пуска с няколко месеца съобщават от Индийската корпорация по ядрена енергия.

 

По предварителни оценки, очаква се пуска да се осъществи в края на март 2012 година.

 

Предишните планове бяха това да стане до края на тази година. Но вследствие на продължаващата блокада на достъпа до централата той беше провален.

 

Дейностите по консервацията и непроизведената електроенергия ще доведат до допълнителни загуби, освен това преди пускането в експлоатация ще трябва наново да се извършат много работи по проверка и диагностика на оборудването.

 

Няколко месечната отсрочка не трябва да създаде сериозни проблеми, но ако това се проточи, например за година, може да се стигне до сериозни проблеми за вече монтираното оборудване.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари