ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Русия – Филипс и Оптоган обещават да направят уличното осветление по ефективно

22.04.2013

 

 

СП «Филипс и Оптоган», специализирана в разработването и последващото производство на иновационно улично осветление, скоро ще представят осветителни тела от нов тип, които се управляват автономно благодарение на особена интелектуална система.

Пример за такъв продукт е светодиодният светилник за улици «Хайвей» ОРК 372/373, който дава качествено осветление без вредности и същевременно икономисва електроенергия. Неговият светлинен поток достига 28200 лумена, а енергийната му ефективност е не по-малко от 90 лумена/ват.

Осветителните тела от този тип са ориентирани към осветлението на автомобилните пътища и могат успешно да се справят с осветлението на магистрали от първа категория. Производителите отбелязват, че стойността им в рамките на фамилиите такива светилници се е намалила почти с 1/3 в сравнение с предишната 2012 година, а енергоефективността им, обратно, се е увеличила минимум с 10%.

Източник: http://novostienergetiki.ru/proizvoditeli-predstavyat-novye-energoeffektivnye-svetodiodnye-svetilniki-dlya-avtodorog/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари