ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Япония – Разходите на страната, вследствие на спирането на АЕЦ, само за гориво в електроцентралите ще се увеличат през тази година с 38,6 милиарда долара.

23.04.2013

 

 

Разходите на Япония за купуване на природен газ и други минерални горива за производство на електроенергия поради затварянето практически на всички АЕЦ след аварията на Фукушима ще се увеличат през тази финансова година с 3,8 трилиона йени (38,6 милиарда долара). Такива са прогнозите публикувани наскоро от Министерството на икономиката, търговията и промишлеността на страната.

Ведомството във връзка с това покани частните генериращи компании по всякакъв начин да намаляват себестойността, за да има по-малко увеличаване на тарифите на електроенергията.

След аварията на АЕЦ “Фукушима-1” в Япония действат само два от наличните в страната 50 ядрени енергоблока. За компенсиране на недостига на електроенергия в страната са включени допълнителни ТЕЦ, работещи предимно на втечнен природен газ. Япония е най-големият му купувач в света и, съдейки по всичко, ще увеличава вноса на този ресурс, включително и от Русия.

Източник: Бизнес-ТАСС

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари