ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


CEZ ще построи пети блок на АЕЦ Дуковани до 2032 г.

16.11.2011

Компанията CEZ очаква, че новият блок на АЕЦ “Дуковани” в Чешката република ще бъде построен до 2032 г., пише изданието „Bloomberg“, цитирайки президента на компанията Даниел Бенеш.

CEZ няма намерение да строи в Дуковани още един нов блок, тъй като наличните на площадката водни ресурси не позволяват това, уточнява мениджъра.

 

Бенеш добавя, че CEZ не планира да строи нови блокове на нови площадки и се ограничава само със съществуващите площадки Темелин и Дуковани.

 

Понастоящем в Чехия се експлоатират две атомни електроцентрали.АЕЦ “Дуковани” има четири енергоблока с реактори тип ВВЕР-440, а АЕЦ “Темелин” – два блока с ВВЕР-1000. В страната се провежда конкурс за избор на технология за строителството на трети и четвърти блок на АЕЦ “Темелин”.

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари