ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


АЕЦ “Козлодуй” – Работна среща с ръководители от ОАО “Ижорски заводи”

16.04.2013

 

Представители на висшия мениджмънт на ОАО “Ижорски заводи”* бяха на работно посещение днес – 15 април, в АЕЦ “Козлодуй”. Валентин Николов – изпълнителен директор на АЕЦ “Козлодуй”, приветства гостите от Русия, които се срещнаха с ръководния екип на централата. Начело на делегацията бе Олег Урнев – генерален директор на ОАО “Ижорски заводи”, и в нея участваха още Иля Ковалев – заместник генерален директор “Продажби”, Владислав Пайков – заместник генерален директор “Производство”, Игор Жуков – заместник-директор “Сервизно обслужване”, и Вячеслав Александров – представител на ОАО “Ижорски заводи” в България.

 

 

В атмосфера на партньорство бяха обсъдени редица въпроси от взаимен за двете организации интерес. Олег Урнев запозна ръководителите на българската атомна централа с извършените през последните две години модернизации в ОАО “Ижорски заводи”, като акцентира върху новото производствено оборудване.

В рамките на работната програма делегацията посети 6 енергоблок, където разгледа машинната и командната зала, и Хранилището за сухо съхранение на отработено ядрено гориво.

Посещението ще завърши с подписване на протокол за сътрудничество между АЕЦ “Козлодуй” и ОАО “Ижорски заводи”.

 

* ОАО “Ижорски заводи” са част от един от най-големите промишлени холдинги в областта на тежкото машиностроене в Русия – ОАО “Обединени машиностроителни заводи”, и са специализирани в производство на оборудване за първи контур на атомни централи с водо-водни реактори с мощност 440 мегавата и 1000 мегавата.

Източник: http://www.kznpp.org/index.php?lang=bg&p=actuality&p1=news&id=261&page=0&view_offset=&offers_per_page=

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари