ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


На Международния форум «АТОМЕКС-2011» ще бъдат обсъдени перспективни проекти за развитието на ядрения отрасъл

15.11.2011

На Международния форум «АТОМЕКС-2011», който ще се проведе от 6 до 8 декември в центъра за международна търговия, град Москва, ще бъдат обсъдени перспективни проекти за развитие на ядрения отрасъл.

За първи път в програмата на форума е включена секция “Перспективни проекти за развитието на ядрения отрасъл”, в рамките на който ще се обсъждат такива проекти, като «ВВЭР-ТОИ», като построяването на енергоблока с БН-800, проекта за реактор на бързи неутрони БН-1200 и други.

Общо в рамките на Форума ще се проведат 12 заседания по секции и кръгли маси. Очакват се повече от 300 представители на организациите-доставчици, а също така ръководители и специалисти от основните предприятия в отрасъла.  

 Международния форум на доставчиците в ядрената сфера «АТОМЕКС-2011» се провежда вече за трети път. На него се обсъждат освен въпросите на доставките и такива свързани с проектирането, построяването, експлоатацията и модернизацията на АЕЦ.

 Източник:   Пресс-служба ООО «Атомэкспо»

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари