ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Официално беше открита IRRS мисията на МААЕ

13.04.2013

 

На 8 април 2013 г., председателят на Агенцията за ядрено регулиране, д-р Сергей Цочев официално откри започващата Integrated Regulatory Review Service (IRRS) мисия на Международната агенция по атомна енергия (МААЕ), Виена. В изказването си, той приветства участниците и подчерта значението на самооценката и провеждането на партньорски проверки като централни елементи на процеса на подобряване на безопасността и за хармонизиране с добрите регулаторни практики.

От своя страна, г-жа Марта Жакова, Председател на ядрения регулатор на Словакия и ръководител на мисията поздрави всички участници. Тя подчерта, че IRRS мисиите са се превърнали в ценен инструмент за повишаване на ядрената безопасност. При тях не само проверяваните учат от проверяващите, но и проверяващите учат от проверяваните, допълни г-жа Жакова.

 

 

Работата на международния екип от експерти ще продължи две седмици. Ще бъде направен преглед и оценка на ефективността на националната регулаторна инфраструктура по отношение на ядрената безопасност, радиационната защита, безопасното транспортиране на радиоактивни материали, както и защитата на източници на йонизиращи лъчения.

Мисията ще приключи на 19 април 2013 г., когато международните експерти ще представят заключенията от работата си, препоръките и предложенията за подобряване на дейността на регулиращия орган и ще посочат установените добри практики. Ще бъде дадена и съвместна пресконференция.

Източник: http://www.bnra.bg/bg/news/20130408

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари